/Χέλια Ψητά

Χέλια Ψητά

A. Υλικά παρασκευής.

* Χέλια
* Αλάτι
* Πιπέρι
* Λίγο ελαιόλαδο
* Λεμόνι.

B. Τρόπος προετοιμασίας – εκτέλεση.
Καθαρίζουμε τα χέλια, τρίβοντάς τα με αλάτι χονδρό ή με πίτουρα για να καθαριστεί η επιδερμίδα τους. Στη συνέχεια ανοίγουμε την κοιλιά και αφαιρούμε τα εντόσθια και πλένουμε με άφθονο νερό. Αλατίζουμε τα χέλια και τα τοποθετούμε είτε πάνω σε σχάρα ή τα περνάμε σε μικρές σούβλες καρφώνοντας το κάθε χέλι σε δύο ή τρία σημεία, ανάλογα με το μήκος του. Στη συνέχεια αλείφουμε τα χέλια με λίγο λάδι ή με λάδι και λεμόνι.
Ψήνουμε στα κάρβουνα για περίπου 20 λεπτά.