2024-02-21

Stamna.gr

Το μπαλκόνι της Αιτωλοακαρνανίας

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ

Παντελής Σπατούλας του Χρήστου

Γεννήθηκε στη Σταμνά στις 12/5/1947. Πατέρας του ο Χρήστος Σπατούλας, ο οποίος διετέλεσε επί σειράν ετών Γραμματέας και Πρόεδρος της Κοινότητας Σταμνάς και μητέρα του η Μαρία Σταμούλη του Γεωργίου. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στη Σταμνά και το Γυμνάσιο στην Αθήνα το 1965. Το 1968 υπηρέτησε σαν έφεδρος ανθυπολοχαγός και το 1971 πέτυχε στις εξετάσεις για τη Νομική Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1975. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως ασκούμενος δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο του θείου του Γιάννη Σταμούλη και μέχρι το τέλος της ζωής του στις 26/9/2019 εργάζονταν συνεχώς. Πολυσχιδής προσωπικότητα με βαθιά και πλατιά μόρφωση. Αγαπούσε πολύ το χωριό του και τα καλοκαίρια και τις γιορτές έδινε πάντα το παρών σ’ αυτό. αγαπούσε επίσης υπερβολικά την ζωγραφική, ζωγραφίζοντας και  σκιτσάροντας τοπία και ανθρώπους σε στιγμές χαλάρωσης.

Σε ό,τι αφορά την επιστημονική του επάρκεια και τη σημαντική πορεία του στο χώρο της δικηγορίας, αφήνουμε να εκφραστούν με την παρακάτω επιστολή τους οι συνάδελφοί του από το Δικηγορικό Γραφείο, οι οποίοι με σεβασμό στη μνήμη του, επιμελήθηκαν και εκτέλεσαν την επιθυμία του να δωρίσει όλα τα βιβλία της πλούσιας βιβλιοθήκης του, στη Δανειστική Βιβλιοθήκη του αγαπημένου του χωριού. Τα βιβλία έχουν ήδη παραληφθεί και βρίσκονται στη βιβλιοθήκη μας, όπου τιμώντας τη μνήμη του και το μεγαλείο της προσφοράς του, θα δημιουργηθεί ξεχωριστό τμήμα φύλαξης αλλά και δανεισμού εκείνων των βιβλίων που θα μπορούν να δανειστούν. Αιωνία του η μνήμη.

Επιμέλεια κειμένου Κώστας Τσόλκας.

Μνήμης Χάριν

Με βαθιά συγκίνηση προχωρήσαμε στην εκτέλεση της επιθυμίας του εκλιπόντος φίλου και συνεργάτη Παντελή Σπατούλα, αυτήν της Δωρεάς του συνόλου των βιβλίων του στην Βιβλιοθήκη της ιδιαίτερης πατρίδας του Σταμνάς του Δήμου της ΙΠ Μεσολογγίου, προκειμένου να εμπλουτιστεί όπως επιθυμούσε.

Ο Παντελής Σπατούλας ήταν έγκριτος νομικός. Με μια σπουδαία σταδιοδρομία και εμπειρία, απέκτησε φήμη που ενέπνεε το σεβασμό μεταξύ των συναδέλφων και έχαιρε εκτίμησης στην ευρύτερη νομική κοινότητα. Δεν ήταν μόνο ένας προεξέχων δικηγόρος, αλλά και ένας μέντορας για εμάς τους νεότερους, ο οποίος έχαιρε ευρείας αναγνώρισης για το χειρισμό πολλών σύνθετων υποθέσεων με τεράστια επιτυχία. Εύστροφος, καλλιεργημένος, με καθαρή και διορατική σκέψη και  υψηλή αναλυτική ικανότητα,  μοιραζόταν τα τελευταία χρόνια τις γνώσεις του με τη νέα γενιά, πάντα πρόθυμος να συνδράμει.

Πολυσχιδής προσωπικότητα στον ελεύθερο χρόνο του δημιουργούσε έργα ζωγραφικής και διάβαζε βιβλία τέχνης φιλοσοφίας, φυσικών και πολιτικών επιστημών, πίστευε ακράδαντα στην δια βίου μάθηση και την εσωτερική διαδικασία, που ακολουθεί ο άνθρωπος σε πορεία μοναχική αλλά και αλληλεπίδρασης προκειμένου να εξελιχθεί.

Τον αποχαιρετήσαμε με βαθιά θλίψη. Η κληρονομιά του αποτελεί παράδειγμα για όλους εμάς.

Δικηγορικό Γραφείο Ιωάννας Π. Λαχανά και Συνεργατών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.