2024-02-21

Stamna.gr

Το μπαλκόνι της Αιτωλοακαρνανίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

11 min read

                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ               

       ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑΜΝΑΣ

                                                                                                                               Σταμνά   5/10/2022

Πέρασαν τρία χρόνια από την ημέρα που το ψηφοδέλτιο της Αδέσμευτης – Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σταμνάς ανέλαβε την διοίκηση χωριού μας,  με πολύ όρεξη για δουλειά, ώστε να βελτιωθεί η ζωή και η καθημερινότητα των κατοίκων. Τώρα νοιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε ένα απολογισμό δράσης για να γνωρίσουν οι πολίτες τις πραγματικές συνθήκες που αντιμετωπίσαμε για τα  βασικά, τουλάχιστον, θέματα που είχαμε βάλει στόχο στην προεκλογική ανακοίνωση.

Οι δυσκολίες πολλές, τα προβλήματα πολλά και μέσα σε όλα αυτά η νεοεκλεγείσα τότε κυβέρνηση έκανε αρκετές παρεμβάσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, μια από αυτές ήταν να καταργήσει  την δυνατότητα που είχαν οι κοινότητες να διαχειρίζονται μέρος των χρημάτων που τους αντιστοιχούν από τον προϋπολογισμό του Δήμου, με αποτέλεσμα να στερείται η κοινότητα μας, πόρων για μικρές παρεμβάσεις, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τρέχουμε στα γραφεία του Δήμου σαν επαίτες για ασήμαντα ποσά και τα οποία δεν πήραμε ποτέ, εκτός βέβαια από την παγία προκαταβολή των 2000 ευρώ το χρόνο δηλαδή 5,5 ευρώ την ημέρα.

Από τις πρώτες μέρες διαπιστώσαμε ότι ο δήμος και οι υπηρεσίες του δεν ήταν σε θέση να  μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τα τρέχοντα προβλήματα έτσι αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μόνοι μας.  Κάποιες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο έγιναν από τα έξοδα παράστασης  του προέδρου και από την υλοτόμηση ευκαλύπτων, για να μπορέσουμε να πάμε στα χωράφια μας, για την καθαριότητα του χωριού και μερικές μικροεπεμβάσεις (καθαρισμοί ασπρίσματα, μηχανήματα ιδιωτών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.) Η παρουσία μηχανημάτων που μας έστειλε ο Δήμος, ύστερα από υπέρμετρες πιέσεις, ήταν αναποτελεσματική αφού ποτέ δεν εργάστηκαν παραπάνω από τρεις ώρες κάθε φορά (9-12).

Το κενό που άφησε η αναποτελεσματικότητα του Δήμου την κάλυψε μερικώς η Περιφέρεια με παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση  Μαυρομμάτη, για την βελτίωση των αγροτικών δρόμων με μηχανήματα της περιφέρειας.

 Τα βασικά θέματα που είχαμε βάλει στόχο πριν τρία χρόνια.

 Αναβάθμιση  όλων των αγροτικών δρόμων που είναι σε κακό χάλι, λόγω μορφολογίας του εδάφους, με μόνιμα τεχνικά έργα.

Το θέμα των αγροτικών δρόμων έχει περιγραφή στην ανοικτή επιστολή του κοινοτικού συμβουλίου προς τον κ. Δήμαρχο

Το αρδευτικό που είναι μια ξεχασμένη υπόθεση, είμαστε το μοναδικό χωριό σε όλη τη χώρα που περιβάλλεται  από ένα μεγάλο ποτάμι και μια διώρυγα άρδευσης και δεν αρδεύεται.   

Σε επίσκεψη του πρώην υπουργού αγροτικής ανάπτυξης κ. Λιβανού στις 14 Αυγούστου  2021  μας ζήτησε να κάνει ένα έργο για το χωριό, του ζητήσαμε να προχωρήσει το έργο άρδευσης των οκτώ χιλιάδων στρεμμάτων, περίπου,  από την γέφυρα του Αχελώου έως τα όρια με την Γουριά. Αρδευτικό Έργο Ζώνης 11 Β Κάτω Αχελώου Ν. Αιτωλοακαρνανίας, του στείλαμε επιστολή στις 24/9/2021 και με αριθμό πρωτοκόλλου 41 με απόσπασμα της μελέτης του του έργου η οποία είχε εκπονηθεί και ήταν έτοιμη για χρηματοδότηση από το 1991. Παρ’ όλα τα τηλεφωνήματα που έκανε ο κ. Πρόεδρος στο γραφείο του κ. Λιβανού δεν μας απάντησε κανείς ούτε γραπτώς ούτε προφορικώς.

Από την μελέτη του έργου σας επισυνάπτουμε τα συμπεράσματα – προτάσεις για ενημέρωση των πολιτών και για  προβληματισμό κάθε υποψηφίου για τις επόμενες εκλογές.

Για τις επιπτώσεις του έργου, που δεν έγινε, εδώ και σαράντα ένα χρόνια, αν τις αναλογιστούμε και αν τις κοστολογήσουμε, είναι ανατριχιαστικές, σε χαμένα  έσοδα και σε  φυγή νέων ανθρώπων στις πόλεις, όλες αυτές οι επιπτώσεις ίσως αργότερα να αποτελέσουν αντικείμενο σχολίων, για τις χαμένες ευκαιρίες που είχε το χωριό μας.

Ο κομματικός φανατισμός που επικρατούσε εκείνη την εποχή, δεν άφηνε περιθώριο για να επικρατήσει η  λογική…….           

Απόσπασμα απο την μελέτη του έργου

Ύδρευση, μια προβληματική γεώτρηση, ένα κακοφτιαγμένο δίκτυο μεταφοράς, μια δεξαμενή διανομής σε πλήρη  κατάρρευση, ένα εσωτερικό δίκτυο διανομής κατασκευασμένο από το 1952 με επεκτάσεις κατά καιρούς από σωλήνες αμιάντου

Από τις πρώτες ενέργειες που κάναμε ήταν να στείλουμε επιστολές στην ΔΕΥΑΜ.

Και παράλληλα με προσωπικές συναντήσεις με όλους του υπηρεσιακούς παράγοντες για τα προβλήματα ύδρευσης και διαρροών, μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία απάντηση μόνο υποσχέσεις.  

Η σύγχρονη ντροπή μας που είναι το ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ και το οποίο είναι χαρακτηρισμένο Κενοτάφιο

Το πρόβλημα των νεκροταφείων έχει αναλυθεί στην ανοικτή επιστολή του κοινοτικού συμβουλίου προς τον κ. Δήμαρχο.

Προστασία του περιβάλλοντος:           

α) Καθαριότητα χωριού, να βάλουμε ένα τέλος στην αλόγιστη ρύπανση και να σταματήσουμε να πετάμε τα σκουπίδια μας όπου τύχει

β) Πρόγραμμα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας με ολοκληρωμένη μελέτη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

γ) Αναβάθμιση  της παραλίας του χωριού μας, με στόχο να ορισθεί αιγιαλίτιδα ζώνη και επέκταση του σχεδίου πόλεως  κατά μήκος της παραλίας

δ) Αναβάθμιση του νέου οικισμού για να είναι εύκολη η ζωή των κατοίκων του, παιδική χαρά, γέφυρες επικοινωνίας πάνω από τον αρδευτικό αύλακα

ε) Αποκατάσταση της άσχημης εικόνας και επέκταση των αλσυλλίων του χωριού, καθώς και των δύο εισόδων του στη θέση «Μπελούσι» και στη θέση «εικοσιπέντε», με τοποθέτηση πινακίδων, πάγκων και στεγάστρων με πληροφορίες για την περιοχή.

Για όλα τα παραπάνω θέματα υπάρχουν επιστολές και προσωπικές επαφές και συσκέψεις στο γραφείο του κ. Δημάρχου, χωρίς αποτέλεσμα.

6. Αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης στα ξωκλήσια του χωριού (Αγι-Αγάθη, Άγιος Παντελεήμονας, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Αθανάσιος)

Έγινε ασφαλτόστρωση τμήματος δρόμου προς Αγία Αγάθη, αλλά δεν έγινε συντήρηση του υπολοίπου τμήματος ούτε έγιναν παρεμβάσεις συντήρησης του περιβάλλοντος χώρου της Μονής.

Με επαφές που είχαμε με την Αρχαιολογική Εταιρεία  και παρέμβαση του κ. Μαυρομμάτη, έγινε διάνοιξη του δρόμου προς Άγιο Γεώργιο. Η αρχαιολογική εταιρεία θα ασχοληθεί με την συντήρηση και αποκατάσταση του μνημείου, μετά το πέρας των εργασιών θα είναι επισκέψιμο σε σε όλους.

7. Προστασία και ανάδειξη των σπουδαίων μνημείων του χωριού μας (βυζαντινοί ναοί, υδραγωγείο, εξωκλήσια, κ.λπ.).

Ύστερα από αίτημα που έγινε η αρχαιολογική Εταιρεία θα αναλάβει να αποκαταστήσει τις αγιογραφίες της Αγίας Παρασκευής.

8.  Αποκατάσταση της θέσης του χωριού μας στους χάρτες του νέου οδικού άξονα όπου δεν φαίνεται πουθενά, ενώ και οι δύο κόμβοι και τα διόδια βρίσκονται εντός των ορίων του χωριού μας.

Για αυτό το θέμα έχουμε ασχοληθεί από τις πρώτες στιγμές που εντοπίσαμε το πρόβλημα, σας επισυνάπτουμε την πρώτη επιστολή, έχουν ακολουθήσει και άλλες πολλές, εκτός βέβαια από τις προσωπικές επαφές και τα τηλεφωνήματα που έκανε ο πρόεδρος, μάλιστα ο κ. Δήμαρχος μας υποσχέθηκε να βάλει το θέμα σε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και μετά να το προωθήσει στην περιφέρεια. Και για το θέμα αυτό δεν ασχολήθηκε κανείς………….

Για το δεύτερο θέμα της επιστολής, ύστερα από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στο υπουργείο και ύστερα από ένα χρόνο δόθηκε τελικά η εντολή στην ιόνια οδό να αντικαταστήσει τις πινακίδες στους κόμβους εισόδου εξόδου της ιόνιας οδού, αλλά οι υπηρεσίες της ιόνιας οδού δεν τις αντικατέστησαν, αλλά δεν υπήρξε και καμία πίεση από πλευράς Δήμου.

Μέχρι εκεί τελειώνουν οι αρμοδιότητες που έχει το κοινοτικό συμβούλιο, σε αυτό το βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης που υπάρχει. Οι πολίτες των κοινοτήτων είναι να ψηφίζουν μόνο, χωρίς να έχουν φωνή και άποψη για την καθημερινότητα τους ……….

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ            ΣΤΑΜΝΑ 21/1/2020.

ΔΗΜΟΣ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ                                       Αρ. Πρωτ. 2

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΜΝΑΣ

Πληροφορίες κ. Μπούρος Δημήτριος

Τηλ. κιν. 6972297390

Email: koinothta.stamnas@gmail.com

 Προς 1. Γενικό Γραμματέα Υποδομών

                                                                           Κ. Καραγιάννη.

                                                    Email gg@yme.gov.gr .

                                                                        2. Νέα Οδός

                                                                     Email info@neaodos,gr

                 Κοιν.   1. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας . Υποδομών και έργων

                                                                            Κ. Μαυρομμάτη Αθανάσιο

                                                             Email: th.mavrommatis@pde.gov.gr

                                                                                          2. Δήμο Μεσολογγίου

                                                 Email: messolonghi@1426.syzefxis.gov.gr

Θέματα :1. Διόρθωση διοικητικών ορίων της κοινότητας Σταμνάς του Δήμου Μεσολογγίου.

2. Διόρθωση της σήμανσης των ονομάτων στη Νέα Οδό.

Το τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Σταμνάς του Δήμου Μεσολογγίου ύστερα από την αριθμ. 1. απόφαση ,θέλει να σας γνωρίσει τα ακόλουθα.

1. Ύστερα από έρευνα που έκανε το κοινοτικό συμβούλιο, σας γνωρίζουμε ότι έχουν παραποιηθεί από λάθος η εσκεμμένη ενέργεια τα διοικητικά όρια της Κοινότητας Σταμνάς, όπως αυτά φαίνονται στους αναρτημένους χάρτες του υπουργείου, για διευκόλυνσή σας έχουμε επισυνάψει τον συγκεκριμένο χάρτη και έχουμε επισημάνει το συγκεκριμένο τμήμα. Συγκεκριμένα, στο σημείο των διοδίων του Αγγελοκάστρου η εσοχή που σχηματίζεται μέσα στα όρια της κοινότητας Σταμνάς καθώς και η είσοδος- έξοδος της Ιόνιας Οδού είναι οφθαλμοφανείς, πρόκειται περί καταπάτησης των διοικητικών ορίων της κοινότητας, αυτό φαίνεται και από το κτηματολόγιο, οι εκτάσεις αυτές είναι καταχωρημένες σε μόνιμους κατοίκους για περισσότερα από 100 χρόνια.

Οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης περιοχής είναι μόνιμοι κάτοικοι της κοινότητας Σταμνάς των οποίων τα κτήματα αποζημιώθηκαν για την κατασκευή των διοδίων και του κόμβου εισόδου -εξόδου στο συγκεκριμένο σημείο.

Τα ονόματα είναι: Από έξοδο Αγγελοκάστρου.

Πάνος Κουκορέμπας, Τσικρίκας Δημήτριος, Κουκορέμπας Αθανάσιος.

 2. Σταθμός διοδίων. Μαυρομάτης Σπ. Γεώργιος, Σουλιώτης Γεώργιος, Παναγιώτης Τσίρκας, Σουλιώτη Αφοί, Τσικρίκας Νικόλαος, Τσιλιπάνος Γεώργιος Τσιλιπάνος Σπύρος Πανοπούλου Αλεξάνδρα, Τσίρκας Χρήστος, Καραγιώργος Δημήτριος, Σουλιώτης Αλέκος, Κουκορέμπας Χρήστος, Τσίρκας Ηλίας, Τσιλιπάνος Γεώργιος, Τσιλιπάνος Πάνος, Μετσοβίτης Γεώργιος, Γερασιμίδης Ιωάννης, Τσικρίκας Νίκος, Μπούρος Χρήστος, Ξεσφίγγης Στυλιανός, Ξεσφίγγης Θεόδωρος, Τσώλης Χρήστος.

Για διευκόλυνση, σας επισυνάπτουμε τον συγκεκριμένο χάρτη με το σημείο που έχουμε επισημάνει, και εμφανίζεται η καταπάτηση των διοικητικών ορίων.

Διοικητικά όρια Κοινότητας Σταμνάς

2. Επίσης ένα δεύτερο λάθος που έγινε σε βάρος των συμφερόντων της κοινότητας, είναι η σήμανση και τα ονόματα στην είσοδο- έξοδο προς Πλατυγιάλι, ο κόμβος αυτός είναι μέσα στα διοικητικά όρια της κοινότητας και δεν αναφέρεται το όνομα της κοινότητας Σταμνάς σε καμία πινακίδα ούτε στη είσοδο ούτε στην έξοδο και υποθέτουμε ούτε και στους χάρτες του νέου δρόμου. Γίνεται μόνο αναφορά στην κοινότητα Αγίου Ηλία τα όρια του οποίου δεν έχουν καμία σχέση με την διαδρομή του νέου δρόμου, γίνεται δε μια αναφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό Σταμνάς ένας χώρος που έπαψε να υπάρχει και να λειτουργεί για πάνω από 45 χρόνια.

Είναι αδιανόητο για εμάς να διασχίζεται η περιοχή μας στο μεγαλύτερο μέρος της από τον νέο δρόμο με δύο εισόδους- εξόδους και τις κτιριακές υποδομές των διοδίων και να μας έχετε εξαφανίσει σαν να είμαστε ανύπαρκτοι. Πιστεύουμε ότι θίγονται άμεσα τα οικονομικά συμφέροντα της περιοχής μας. Κατόπιν τούτων σας παρακαλούμε να γίνουν οι σχετικές διορθώσεις για την μετονομασία στους χάρτες και στις πινακίδες των συγκεκριμένων σημείων. Η αγανάκτηση των πολιτών του χωρίου μας είναι δικαιολογημένη και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε δυναμικά αυτό που μας ανήκει.

9. Αναβάθμιση – συντήρηση του εσωτερικού οδικού του χωριού μας και της πλατείας  

Παρ’ όλες τις επιστολές και τα τεχνικά προγράμματα που καταθέτουμε μια φορά το χρόνο, δεν έγινε τίποτα ………….εκκωφαντική σιωπή  

10. Προσπάθεια ανάδειξης της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του χωριού, με τα παλιά δίπατα σπίτια με την καμάρα και την αναβάθμιση όλων των σοκακιών που ενώνουν τους δύο παράλληλους δρόμους του κυρίως χωριού.

Εδώ το πολιτιστικό τμήμα του Δήμου δεν ασχολήθηκε καθόλου, εξάντλησε όλες του τις δραστηριότητες μόνο στην πόλη ………………………..

Για όλα τα θέματα που έχουν αναφερθεί υπάρχει η σχετική αλληλογραφία πρωτοκολλημένη στην διάθεση όλων…….. 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑΜΝΑΣ

  1. Γαντζούδης Χρήστος  του Βασιλείου  (Αγρότης)
  2. Κοπανέλης Ανδρέας  του Ιωάννου     (Ασφαλιστής)
  3. Κουσαρίδας Παναγιώτης του Βασιλείου (Οδηγός Ταξί)
  4. Μπούρου Δήμητρα του Κωνσταντίνου (Μαθηματικός) 
  5. Μπούρος Δημήτριος του Αλκιβιάδη (Αγροτοκτηνοτρόφος)   
  6. Πανολία Σπυριδούλα του Ιωάννη (Αγρότισσα)
  7. Σκεύη Ευτυχία του Δημητρίου (Φιλόλογος)
  8. Σταμούλης Αθανάσιος του Χρήστου (Αγρότης)

Επιμέλεια σύνταξης, ύστερα από τις υποδείξεις των μελών του συνδυασμού.

Γεώργιος Σταμούλης

Κιν. 6977479445

Related: alpha phi alpha general convention 2023, hannah gabrielle van pelt, mccafferty funeral home selling body parts, duggars oldest to youngest, pen packing work from home near badlapur, maharashtra, inside the playboy mansion now, arnie herber obituary, breaking news south bend shooting, what is littering pollution, el de los lentes carrera 3 pelicula completa, kicd spencer, iowa obituaries, what dessert goes well with risotto, paul hamilton obituary, david senak now, deaths in thornton cleveleys,Related: dollar general manager bonuses, ancient rome esthetics, hinsdale central memorial page, barndominiums of georgia, lorenzo gilyard wife jackie harris, academy hotel colorado springs bed bugs, does meijer sell alcohol on sunday in ohio, proof vatican owns corporate united states, affirmative defenses to quiet title action florida, definite verb examples, metzeler m9rr vs michelin road 5, light smoking during pregnancy forum, red heifer update september 2020, davanti enoteca san diego happy hour menu, google data breach 2022,Related: where is rosemarie sonora now, is david gilmour terminally ill, chevrolet fleetmaster, the final sentence of the passage serves to, is jesse renfro still alive, gerber formula recall 2022, how to create fill in the blank in google docs, florida temperature map by month, nassau coliseum concerts 1970s, google translate beatbox copy paste, macomb county death notices, boulder tap house nutrition information, anderson news obituaries, blackstone hedge fund seeding, bhp emergency radio response procedure,Related: scott reed obituary 2021, arcadia homes las vegas on rancho, mike wells blue bunny net worth, liam and rylee world’s strictest parents now, diversion investigator hiring process, bird scooter reset button, vulcano asteroid astrology, purple mints strain allbud, dacia sandero orange warning light, global entry revoked no reason, is maureen mcgovern married, did yung baby shooters get caught, significado de las doce piedras de las tribus de israel, ge washer spin light blinking, nouns that use the stem aud,Related: what happens if doordash doesn’t deliver my food, new apartments on montana el paso, tx, adia portfolio manager salary, charles kennedy, 5th marquess of ailsa, what role did henry the navigator play in exploration, hog wash drink cancer, unique places to stay in pennsylvania, 5 inch brim felt cowboy hat, terrance watanabe now, why did john become the fizzle bomber, newark watershed fishing permit 2021, mountain press arrests, pitbull rescue virginia beach, san jose state baseball camp, what happened to sammy on highway thru hell,Related: bo jackson error card, is legacy traditional school mormon, is tom bateman related to jason bateman, abandoned president great lake mansion why, university of pittsburgh graduation 2022, aaron mees, chuck lucius house, alison miska grossman, how to uninstall mobile installer softbank, erroll thompson contract, who played joe palooka, who played miss landers on leave it to beaver, kelley south russell net worth, cisco cucm virtualization, pakistan richest man 2022,Related: jules hawkins married jason fox sas wife, accident little common road bexhill, bausch and lomb rewards visa check balance, dr suzanne johnson parrish, florida, cold cases in california, questionnaire about choosing strand in senior high school, best mountain bike towns in montana, unbroken quotes about hope, radio caroline listening figures, healing scriptures for heart disease, burlingame high school famous alumni, wickes plant pots, how to stop emergency call in vivo, apellidos mexicanos elegantes, gestalt principles similarity examples in real life,Related: riverbend detention center commissary, lucy frame mary millar daughter, sam duluk married, a food worker slices watermelons for a buffet, incidente camion puglia, miniature highland cows for sale idaho, cass sunstein accident, lauren bernett family, how to say beautiful skin in different languages, is ron washington related to claudell washington, cobar running on empty festival, christopher george net worth, hilton central school district board of education, cat vomit smells like rotten eggs, primark sick pay,Related: leesburg hospital er wait time, corazzieri quanto guadagnano, rentas en marshalltown, iowa, sophie shalhoub wedding, green leaf medical saxton, pa, puerto rican jesus from cypress hills projects, andy jacobs wife talksport, how to clean drug residue from walls, sutton hoo to ramsholt walk, pastelic v3 twilight texture pack, darren woods political party, how to fly hover skiff ark xbox, james dolan family tree, rosa acantis color code, sliiim timmy age,Related: how did littlefoot’s grandpa die, pesa spanish slang, fmcsa violations database, metaphor for something you can’t get rid of, margie hendrix cause of death, lake raystown boat launches, white perspex sheet screwfix, trader joe’s appetizer platter, allied american university laguna hills, ca transcript request, , for sale by owner lenox place gallatin, tn, northern california junior tennis rankings, anne maxwell hypnotherapist, brockton youth basketball, how to read a 0005 dial indicator,Related: mike metcalf obituary, predicaciones escritas para predicar pdf, the backyardigans the yeti transcript, ventajas y desventajas del comportamiento organizacional, how tall is swiper from dora, army cna packet fort hood, energy drinks that taste like rockstar, royal caribbean announcement today, ww2 aircraft recognition quiz, hounslow housing contact number, evaporative crystallization examples, choctaw nation laptop program, a neutral pion at rest decays into two photons, manager darryl woody and kleiny, nicco annan this is us,Related: big daddy kane collaborations, camille quattrone ridarelli, sketchboard pro discount code, vuse solo cartridges bulk, surf and sand amenities, jeff chimenti wife, jalisco tribes, st lucia travel authorisation letter, knockwurst vs kielbasa, can grape juice change urine color, corrie hendry, zachary andrew turner cause of death, kekoa brianna warren, recone kits for subwoofers, merlin sheldrake birthday,Related: national black theatre festival 2019, hinsdale magazine bannos, genji painting style used what to create perspective, what does still pending mean, data table 5 magnet direct measurement method, why did charlie nelson leave midsomer murders, obscure characters for akinator, nash county schools employee portal, rakhecha surname belongs to which caste, ipswich town hooligans, nevada academic content standards unwrapped, lynton house ilford school admissions, chesterfield, va obituaries, clase azul gold tequila limited edition, bell county jail mugshots august 2019,Related: jimu robot instructions, swiss days midway utah 2021, black crust around cartilage piercing, easy wireless apn, apartments in augusta, ga under $300, rent to own homes in florida craigslist, list of social movements of the 21th century, 2000 dodge durango spark plugs, akinator daily challenge today, 458 socom vs 30 30, wordsworth village at west neck, fonts for vinyl decals, world record for eating pancakes, what moral dilemma does brutus confront in this excerpt, ginger glazed salmon pappadeaux,Related: cheap arizona land for sale by owner, where does duke rancic go to school, what happens if you take 20,000 mg of tylenol, credit karma mission statement, who owns kiggins cereal company, dr travis taylor iq, print on demand mesh shorts, apartments for rent in west allis, wi under $600, 454 vortec performance upgrades, game bred pitbull kennels in louisiana, bud and breakfast colorado springs, vt court calendar by attorney, santa clara pueblo governor, town of belchertown job openings, michael johnston roscoe village,Related: what type of dogs did selena quintanilla have, how many sounds are in the word snake, i keep thinking i hit someone with my car, fyndoune community college closing, universal studios private event cost, county police scanner, view from my seat anfield, where are mokwheel bikes made, 7 penitential psalms traditional catholic, gallatin high school basketball, the parkers michael dies, hospitals that offer pension plans, hillwood airways careers, hemel hospital vaccination centre, iowa high school state track 2021 order of events,Related: boat service center in hubli, luxembourg teacher jobs, dom giordano email, lauren rautenkranz wedding, wsu sorority rankings, percentage of nba players with white wives, bluna facefit kf94 sizes, staffing agencies in clarksville, tn, tioga county, pa warrants, who is the black guy in the keeps commercial, mizzou football roster, washington state patrol inspection, i hate myself open letter, anthurium jenmanii variegated, fred’s market lunch menu,Related: university of exeter acceptance rate for international students, security forces epr bullets, gourmet deli passover menu, andrea bocelli son and granddaughter, russian bishop’s house, livermore ca obituaries 2021, baby survival swim lessons, neil bluhm art collection, ashley stark kenner wedding, chirotouch print hcfa, how to change bt id username, list of single action semi automatic pistols, how to get hulu on cox contour, homes for sale in aguadilla puerto rico, jb pritzker wisconsin home,Related: mount dyson with command strips, biggest football clubs in spain, flows definition ap human geography unit 1, seacroft tip shop, globe billing statement, lawrence county, ky arrests, pulse secure application launcher detected incorrect data from server, geoffrey wellum wife grace, st luke parish river forest bulletin, stephanie jarvis michael potts, university of delaware football schedule 2022, hilary hahn wedding, the german corner food truck menu, calstrs inflation protection, invocation baron samedi,Related: tara massicotte house address, propanal intermolecular forces, chasquear los dedos significado espiritual, nbcuniversal board of directors, undertale character maker picrew, life west chiropractic college academic calendar, julie hovis obituary, james mcbride siblings, hollingsworth manor, elkton, md, cota skincare owner, top 5 primary schools in west lothian, weathered oak stain on red oak, pros and cons of living in summerville sc, endulzamiento con manzana miel y canela, dr robert levine remarry,Related: underground war happening now, tupac last photo hospital, chest pain 2 months after quitting smoking, quincy ma police lateral transfer, why did sheryl ralph leave moesha, ancient tome minecolonies, 10 examples of dynamic websites url with reasons, spectrum cable box stuck on l 3, dr j hostetter’s stomach bitters bottle value, how to connect kasa camera to wifi, paula guadagnino recipes, for sale by owner mason county, wv, flip or flop north hollywood house address, n+5 sequence answer, illegal eviction penalties california,Related: which of the following statements is most true about structuring, wings empire nutrition facts, yuma sun obituaries yuma, arizona, clients prepaid financial services derbyshire, mobile homes for sale in st george georgia, umms executive salaries, what does sam thompson dad do for a living, relias health walter reed, mayor of mccaysville, ga during dr hicks, registration warrantech protection plan lovestravelstop, dekalb regional medical center ceo, flamingo waterpark resort restaurant menu, springvale crematorium book of remembrance, best small pistol primers, jones road miracle balm australia,Related: kite festival date 2022, thomas funeral home midland, tx obituaries, 3 bedroom house to rent in reading, is jerry pritchett samoan, gordon food service allergen information, nick nairn tablet recipe, how did morgan fieri die, canti di quaresima accordi, albo pretorio asur marche, threshold led color changing lights remote not working, recent deaths in fairfield ca, if pisces has a superpower what would it be, russian guards head tilt, polk county texas election results 2022, do turkish airlines serve alcohol,Related: norwich bulletin police logs 2021, paper recycling machine small scale, how old is titus tero, phyllis mcguire net worth at death, leroy melcher jr houston, hospitality jobs in roatan honduras, california auto body labor rate survey, work immersion experience, chocolate explosion cake whole foods, pollo bandido calories, masoud shojaee shoma group age, police chase in humble texas, mcentire ranch chockie, oklahoma, m72 law vs at4, what happened to t3r elemento members,Related: shaun mcmanus wife, chase anderson sweet magnolias age, utah collegiate baseball league, lewisville high school football record, how many migrants have crossed the channel today, ashtabula county police reports, nevada football roster 2016, monsters inc hero’s journey, agave stab wound, paul dempsey presenter, what happened to miniladd 2020, pam hurn mcmahon today, scottish water road closures, married at first sight boston spoilers, colt walker replica kit,Related: 1992 marshall football roster, best root killer for buddleia, baseball savant race not working, the hildesheim bronze doors are significant relics because, is the south american plate oceanic or continental, new mexico complaint form, nfl mock draft 2023 walter, jp morgan managing director promotions 2022, peter boghossian wife, sargent, nebraska obituaries, susan atwood obituary, how to screw over your former employer, decommissioned submarines for sale, nyc mayor’s office staff directory, low seat for bmw r1200rt,Related: charlene, stearns daughter of glenn stearns, dustin honken last meal, pros and cons of ankle ligament surgery, petition to terminate withholding for child support texas, mama mary’s pizza crust in air fryer, cuero, texas arrests, ronaldo doesnt shake hand, stewart middle school football schedule, shadee monique before surgery, why is it illegal to kill snakes in virginia, scottish daily mail delivery, collagen dressing advantages and disadvantages, cook county sheriff non emergency number, orlando anderson daughter ig, lister ward princess alexandra hospital harlow,Related: why was nazareth despised, newcastle gremlins v seaburn casuals north shields, why was kurt warner called pop warner, phi delta theta initiation ritual, bcbs hearing aid coverage 2022, jeremiah tower net worth, activate prime gaming stuck on loading, dr memon pain management, vicki lawrence family, clubs tenerife playa de las americas, lucile ascolese, philips hue corner connector v4, 2023 locality pay increase, emp jammer for sale, thanksgiving soccer tournaments 2022,Related: pittsburgh penguins foundation staff, noom yellow alcohol, justice marley earl sweatshirt, palm beach county tax collector vehicle registration, 500 meters in minutes, trident maple roots, is andrew wincott married, teamsters code of conduct, kkr small business grants, fire yakisoba spicy beef ingredients, where is the transaction id number on va emissions, pennsylvania right to know chemical list, who is danielle bernstein’s boyfriend, andrew bassat wife, victorville animal shelter lost and found,Related: what happened to flip gordon, strict compliance vs substantial compliance, indeed jobs mn full time, douglas robert owens sentenced, dangers of using a pendulum, boynton beach police accident reports, bootstrap 5 overlapping columns, montez de durango mix descargar, singer tony terry daughter, wright funeral home oxford, nc obituaries, pnc charlotte concerts 2022, vow renewal roatan honduras, disadvantages of job characteristics model, palatine herald obituaries, loughborough university term dates,Related: david sabo kente net worth, 13 ccr 1229 form, hangar 511 nas jacksonville address, terra luna programming language, e 22 blaster 3d print, gilgamesh highschool dxd fanfiction, private hockey lessons michigan, esquire books every man should read, platform wars: simulating the battle for video game supremacy, what is a phone extension on a job application, garth brooks concert 1997, really right stuff arca rail, is karen paxman married, property to rent in the glebe norton, stockton, the daughter ending explanation,Related: keara klinepeter married, can i take handwritten notes in notion, charlotte thunder tryouts, watertown ma police scanner, tampa titans aau basketball, new york rangers trade rumors 2021, listons boxers summerfield, fl, brian patrick clarke, the unit basketball buffalo, ny, embraer 175 takeoff speed, captain kevin hunt obituary, edu manzano twin brother, 1986 chevrolet el camino for sale, ohio business and law practice exam, dalnottar crematorium funerals today,Related: bill keith dundee hotelier, 100 project funding no upfront fee, cody palance wiki, tyrone power handsome, wanuskewin board of directors, 10,000 joules firearms, escondido election results 2020, annapolis police breaking news, mcgonigle funeral home new castle, pa, millet herbicide options, decorah eagles mom killed, proklamasyon blg 186 brainly, central machinery steam cleaner not working, ingenuity replacement straps, how to know if a sagittarius man is playing you,Related: mr stax ihop corporate office, camperdown parking permit, ddot planning and sustainability division, cardinal spellman funeral, the world is yours blimp generator, hippensteel obituaries, 2021 f150 oem rear bumper, turbinado sugar vs coconut sugar, who died in mash helicopter crash, banbury guardian court report 2020, car crash on detroit westside today, evan smoak vodka list, dental helpline wales, did doris day leave anything to her grandson, spongebob title card maker,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.