2023-09-21

Stamna.gr

Το μπαλκόνι της Αιτωλοακαρνανίας

Το περιοδικό Ώλενος εκπέμπει S.O.S

1 min read

Το περιοδικό Ώλενος εκπέμπει S.O.S

Αγαπητοί φίλοι και συνδρομητές του περιοδικού μας,

Όπως γνωρίζετε, η μόνη πηγή εσόδων για το περιοδικό μας είναι η ετήσια συνδρομή σας. Η ψήφιση του άρθρου 48 του νόμου 3986/2011 (μέρος του περίφημου μνημονίου) προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης προς τα ΕΛ.ΤΑ. με βάση την οποία η αποστολή των εντύπων των συλλόγων γινόταν με μειωμένο τιμολόγιο.
Η ατέλεια αυτή αφορούσε και τα έντυπα που στηρίζονται σε συνδρομές σαν το δικό μας. Θεωρούμε και αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης απαράδεκτη, αφού οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μαρασμό και τελικά σε κλείσιμο, έντυπα που εκδίδονται από ενεργούς και ανήσυχους πολίτες της περιφέρειας, οι οποίοι με αγάπη και μεράκι για τον τόπο τους, μοναδικό στόχο έχουν:
να προωθούν αιτήματα και να αναδεικνύουν προβλήματα των τοπικών κοινωνιών
να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πολιτισμού
 να υπερασπίζονται το περιβάλλον
 να ενισχύουν την ιδέα της συλλογικής δράσης

Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ από 01/08/2011 και για την περίπτωσή μας το κόστος ανά τεμάχιο από 0,10 ευρώ (10 λεπτά) που ήταν έως σήμερα, θα ανέλθει σε 1,25 ευρώ. Στην καλύτερη περίπτωση, εάν ισχύσει μια προτεινόμενη από τα ΕΛ.ΤΑ έκπτωση θα είναι 40 λεπτά. Αν σκεφτούμε λοιπόν ότι μέσω ταχυδρομείου διακινούμε περί τα 500 φύλλα, καταλαβαίνει εύκολα κανείς το δυσβάσταχτο κόστος που επωμιζόμαστε.
Κι αυτό διότι το διαθέσιμο κάθε φορά ποσό που υπάρχει στο ταμείο μας με βάση τις συνδρομές, ίσα που φτάνει για το υπό έκδοση τεύχος, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε 520 ευρώ.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καθίσταται πλέον δύσκολη έως αδύνατη η συνέχιση της έκδοσης του Ώλενου όπως και πολλών άλλων εντύπων, διότι αφενός μεν τετραπλασιάζεται τουλάχιστον το κόστος αποστολής, αφετέρου δε πολλοί από εσάς δεν έχετε καταβάλει την συνδρομή σας τα τελευταία 5 έτη τουλάχιστον (περίπου 100 συνδρομητές) στερώντας έτσι από το περιοδικό πολύτιμους πόρους.

Προκειμένου να περιορίσουμε το συνολικό κόστος έκδοσης του περιοδικού μας, σε πρώτη φάση διαγράψαμε από το αρχείο μας όλους τους φορείς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Βουλευτές, Δήμους, Μ.Μ.Ε κ.λπ. και πλέον δεν θα αποστέλλεται σε αυτούς.
Το επόμενο βήμα θα είναι η διακοπή της αποστολής του περιοδικού από το επόμενο τεύχος, σε όλους εσάς που για κάποιο λόγο (αμέλεια, αδιαφορία ή διότι σας έχουμε κουράσει μετά από 18 χρόνια συνεχούς έκδοσης και κυκλοφορίας), έχετε παραλείψει επί σειρά ετών να ανανεώσετε την ετήσια συνδρομή σας (σήμερα 20 ευρώ).

Εάν πιστεύετε ότι αξίζει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, για να έχει τη δική του φωνή και το δικό μας χωριό, παρακαλούμε να τακτοποιήσετε τη συνδρομή σας όσο πιο σύντομα μπορείτε, ώστε να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον της κυκλοφορίας του εντύπου μας με μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο τρόπος είναι γνωστός. Είτε απευθείας στα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής, είτε με ταχυδρομική επιταγή στα ΕΛ.ΤΑ, είτε μέσω των Τραπεζών

EFG EUROBANK ERGASIAS (λογ/σμός 0026-0265-03-0100651301 ή
Attica Bank (λογ/σμός 866/53981593).
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση.

Σταμνά, 29/09/2011

Με τιμή
Η Συντακτική Επιτροπή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.