Παραδοσιακός Χαλβάς
Υλικά παρασκευής
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 1,5 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι
- 0,5 ποτήρι του νερού αλεύρι
- 2,5 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 4 ποτήρια χλιαρό νερό
Τρόπος προετοιμασίας – εκτέλεση
Καίμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και καβουρντίζουμε λίγο τα υλικά.
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ξεκολλάει το μίγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το τοποθετούμε σε μεγάλη φόρμα ή ατομικά φορμάκια να πάρει σχήμα. Αφού κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Διακοσμούμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα και λίγη κανέλα.