2023-09-25

Stamna.gr

Το μπαλκόνι της Αιτωλοακαρνανίας

Δελτίο Τύπου του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Σταμνάς.

Απο την ενημέρωση του κ. Αντιδημάρχου

Απο την ενημέρωση του κ. Αντιδημάρχου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΜΝΑΣ

 

Σταμνά, 16/09/2019

Δελτίο Τύπου

Το νεοεκλεγέν 5μελές Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Σταμνάς πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση το απόγευμα της Κυριακής 15 Σεπτέμβρη 2019, στην αίθουσα της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Σταμνάς, με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διατάξεως:

 1. Ορισμός Αντιπροέδρου.
  2. Συζήτηση για τους αγροτικούς δρόμους
  3. Συζήτηση για την ύδρευση
  4. Συζήτηση για την καθαριότητα
  5. Συζήτηση για την πυρασφάλεια του χωριού
  6. Αίτημα για αλλαγή ορίων της κοινότητας
  7. Αίτημα στον Δήμο για εξοπλισμό γραφείου Προέδρου.
  8. Ενημέρωση από τον απελθόντα Πρόεδρο για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στην Κοινότητα.

Στη συνεδρίαση που ήταν ανοιχτή για τους δημότες, κλήθηκαν και παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Σπύρος Βασιλείου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.  Μασαούτης, η Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητος Αιτωλικού κα Κωνσταντίνα Μαντζη, ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κων/νος Κούστας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς κα Κορδώση, οι πρώην Πρόεδροι της Κοινότητας κ.κ. Γιώργος Μαυρομμάτης και Βασιλική Κανατσούλη και  κάτοικοι του χωριού.

Να θυμίσουμε ότι Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Σταμνάς εξελέγη ο Δημήτριος Μπούρος του Αλκιβιάδη, Αντιπρόεδρος ο Χρήστος Γαντζούδης και μέλη οι κ.κ. Παναγιώτης Β. Κουσαρίδας, Χρήστος Γ. Καπελλάρης και Γεώργιος Ι. Τσίρκας.

Αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους ο Πρόεδρος, ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία στα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου. Ενημέρωσε ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έγινε προετοιμασία και συζητήσεις για τα προβλήματα του χωριού με την επιτροπή των δημοτών που εργάστηκαν και στήριξαν το συνδυασμό που νίκησε στις πρόσφατες εκλογές.  Υπενθύμισε πόσο χρήσιμη είναι η παρουσία και η συμμετοχή όλων των κατοίκων του χωριού στην υλοποίηση των αποφάσεων και στη διεκδίκηση της λύσης των μεγάλων προβλημάτων, που αφορούν στο αγροτικό οδικό δίκτυο, στην ύδρευση και στην ποιότητα του νερού, στην καθαριότητα και το περιβάλλον και στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του χωριού.

 

Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των συμβούλων για τα παραπάνω θέματα σε πολύ καλό κλίμα, με τη συμμετοχή σε αυτόν με επιχειρήματα και αιτήματα από τους κατοίκους που παραβρέθηκαν.

Ο πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κούστας δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει το έργο του Τοπικού Συμβουλίου, συμβουλεύοντας ή ενημερώνοντας τα μέλη για όσα γνωρίζει από τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος κ. Βασιλείου, αφού άκουσε με προσοχή τον Πρόεδρο και τους συμβούλους, αλλά και τις απόψεις των κατοίκων για τα προβλήματα του χωριού, μετέφερε σε όλους την δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Μεσολογγίου, την οποία έχει διαπιστώσει ο ίδιος ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, με αποτέλεσμα σήμερα, στην αρχή της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής και για τους επόμενους μήνες να φαντάζουν δύσκολα ακόμα και τα αυτονόητα στη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου.

Δεσμεύτηκε όμως ο Αντιδήμαρχος και παρότι το νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο δεν ξεκίνησε ακόμα την ουσιαστική λειτουργία του, θα φροντίσει για την αποστολή στο χωριό μας για μερικές μέρες ενός μηχανήματος για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων αγροτικών δρόμων, ώστε οι κάτοικοι χωρίς πρόβλημα να έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους για την συγκομιδή της ελιάς. Ζήτησε επίσης εντός του τρέχοντος μήνα, να έχουν ολοκληρωθεί οι προτάσεις για το φετινό τεχνικό πρόγραμμα του χωριού και να υποβληθούν για ένταξη στο πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2020.

Με βάση τα παραπάνω και εάν δεν πρόκειται για τη γνωστή θεωρία της «καμένης γης», πολύ φοβούμαστε ότι και με δεδομένη την αλλαγή στο νόμο και την αφαίρεση αρμοδιοτήτων και του προϋπολογισμού στις Κοινότητες, τότε το έργο μας είναι δύσκολο και θα χρειαστεί αγώνας και επιμονή για όσα διεκδικούμε μας ανήκουν.

Δόθηκε ραντεβού στον ίδιο χώρο για την επόμενη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου για την  Τετάρτη 25/09/2019 με θέμα κατάρτιση τεχνικού προγράμματος για το έτος 2020.

 

Για το Συμβούλιο

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΟΥΡΟΣ του ΑΛΚ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.