2024-04-17

Stamna.gr

Το μπαλκόνι της Αιτωλοακαρνανίας

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

1 min read


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΣΤΑΜΝΑ 15/1/2020.
ΔΗΜΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Αρ. Πρωτ. 1
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΜΝΑΣ
Πληροφορίες κ. Μπούρος Δημήτριος
Τηλ. κιν. 6972297390
Email: koinothta.stamnas@gmail.com
Προς Δήμο Μεσολογγίου

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΜΝΑΣ
Το τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Σταμνάς του Δήμου Μεσολογγίου ύστερα από πρόσκληση του προέδρου κ. Δημητρίου Μπούρου συνήλθε σε απαρτία, για την τακτική συνεδρίαση της 15/1/2020 και ώρα 20οο, σύμφωνα με τον κανονισμό του Άρθρου 88 του ν. 3852/2010. Με θέματα όπως είναι γραμμένα στην πρόσκληση που επιδόθηκε στους κοινοτικούς Συμβούλους.
Ο Πρόεδρος του συμβουλίου ενημέρωσε το σώμα, για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την κοινότητα διατύπωσε τις ανησυχίες του για πάρα πολλά προβλήματα που δημιουργούνται από την πλημμελή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, ( Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Αποκομιδή των σκουπιδιών, την οργάνωση του γραφείου με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την λειτουργεία της κοινότητας,
Έγινε προσπάθεια για την πρόχειρη βελτίωση της κατάστασης των αγροτικών δρόμων χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Έδωσε εξηγήσεις σε ερωτήματα συμβούλων και πολιτών για θέματα καθημερινότητας
Το δεύτερο θέμα αφορούσε την καταπάτηση τμήματος των διοικητικών ορίων της Κοινότητος Σταμνάς από την Κοινότητα Αγγελοκάστρου και την ονοματοδοσία των δύο κόμβων εισόδου εξόδου της Νέας Ιόνιας Οδού εντός των ορίων της κοινότητος. Ύστερα από διαλογική συζήτηση το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να στείλει επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια.
Το τρίτο θέμα αφορά την πυρασφάλεια της περιοχής του χωριού μας και την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Επειδή το χωριό περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση και η προσπέλαση των οχημάτων πυρόσβεσης είναι αδύνατη, για αυτόν το λόγο αποφασίστηκε ομόφωνα κατ΄ αρχήν η σύνταξη επιστολής σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Το τέταρτο Θέμα αφορά τον εντοπισμό και την δημιουργία χώρων απόθεσης άχρηστων αντικειμένων σε συγκεκριμένα σημεία της κοινότητος, σε συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητος του Δήμου. Αποφασίστηκε ομόφωνα σύνταξη επιστολής στο Δήμο γνωστοποιώντας το πρόβλημα.
Το πέμπτο θέμα αφορά πρόταση για την δημιουργία Παιδικής Χαράς, το σημείο που θα προτείνει το Κοινοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.
Το έκτο θέμα μπήκε εμβόλιμα με αφορμή διάφορες παρεμβάσεις που γίνονται στην περιοχή διοικητικής ευθύνης της κοινότητας χωρίς να ενημερώνεται εκ των προτέρων ο Πρόεδρος η το Κοινοτικό Συμβούλιο για το είδος και τον σκοπό της παρέμβασης αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί επιστολή στο Δήμο προκειμένου να ενημερώσει όλους τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, φορείς, συλλόγους κ.λ.π.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει με αριθμό Απόφασης 1 του 2020 και εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο να συντάξει τις παραπάνω επιστολές και να χειριστεί τα παραπάνω θέματα
Ο Πρόεδρος μη έχοντας άλλα θέματα λύνει την συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της 15/1/2020 και ώρα 22οο
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Σταμνάς

 1. Δημήτριος Μπούρος Πρόεδρος
 2. Χρήστος Γαντζούδης Αντιπρόεδρος
 3. Παναγιώτης Κουσαρίδας
 4. Χρήστος Καπελλάρης
 5. Γεώργιος Τσίρκας.
  Για το Κοινοτικό Συμβούλιο
  Ο
  Πρόεδρος
  Δημήτριος Μπούρος του Αλκιβ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.