2024-04-17

Stamna.gr

Το μπαλκόνι της Αιτωλοακαρνανίας

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΜΝΑΣ

1 min read

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΣΤΑΜΝΑ 13 /6/2020.
ΔΗΜΟΣ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Αρ. Πρωτ. 6
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΜΝΑΣ
Πληροφορίες κ. Μπούρος Δημήτριος
Τήλε. κιν. 6972297390
Email: koinothta.stamnas@gmail.com
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΜΝΑΣ
Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Σταμνάς του Δήμου Μεσολογγίου ύστερα από πρόσκληση του προέδρου κ. Δημητρίου Μπούρου συνήλθε σε απαρτία, για την τακτική συνεδρίαση της 10/6/2020 και ώρα 21οο, σύμφωνα με τον κανονισμό του Άρθρου 88 του ν. 3852/2010.
Με θέματα όπως είναι γραμμένα στην πρόσκληση που επιδόθηκε στους κοινοτικούς Συμβούλους.
Ο Πρόεδρος του συμβουλίου ενημέρωσε το σώμα, για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την κοινότητα διατύπωσε τις ανησυχίες του για πάρα πολλά προβλήματα που δημιουργούνται από την πλημμελή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.
Έγινε βελτίωση αγροτικών δρόμων, που ήταν αδιάβατοι, με μπουλντόζα που μας παραχώρησε η περιφέρεια με την βοήθεια του κ. Μαυρομμάτη από 12/42020 έως 12/5/2020 τα τμήματα των δρόμων που έγιναν είναι, (1) Από Μαστραλέξη έως Δράμες,( 2) από Δράμες έως Αγ. Αθανάσιο, (3) Από Αγ Αθανάσιο έως Αξερά, (4) από Αξερά έως Παλαιοχώρι, (5) Από Παλαιοχώρι έως Λάκες (6) από Σπηλούλα έως Στεφάνια, (7) από Κοκκινόπουλος έως Τσαπουρνιά, (8) από Πηγαδούλια έως Πατερίτσες, (9) από Πηγαδούλια έως Λάκες, (10) από Δράμες έως Αρβανιτόλακα. Έγινε ασφαλτόστρωση τμήματος του οδοστρώματος του κεντρικού δρόμου σε μήκος 300 μέτρα από το αλτανάκι μέχρι την ιδιοκτησία Ευφροσύνης Τσιμπουράκη καθώς και αποκατάσταση μαντρότοιχου στην ιδιοκτησία Βασίλη Μακρή.
Έγινε καθαρισμός σε διάφορα σημεία της κοινότητας με μηχάνημα του Δήμου Μεσολογγίου, που μας παραχωρήθηκε για 20 ώρες μόνο.
Και για άλλες 50 ώρες από ιδιώτη με έξοδα του Προέδρου.
Καθαρίστηκε και έγινε διευθέτηση στο τερίζι, αλλά χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο χώρο οι οποίες απαιτούν αρκετά
Το Δεύτερο θέμα αφορούσε την Προβλήματα στην οργάνωση του γραφείου της κοινότητας, με εξοπλισμό ώστε να καταστεί λειτουργικό για τους πολίτες ( για να μην περιφέρεται ο πρόεδρος στα καφενεία με τις σφραγίδες στο σακουλάκι, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πολίτες), παρά τις υποσχέσεις του Δήμου ακόμη δεν έγινε τίποτα, οι συνεδριάσεις τώρα γίνονται στο χώρο της βιβλιοθήκης διότι στο γραφείο του κοινοτικού καταστήματος δεν υπάρχει ούτε μια καρέκλα.
Το Τρίτο θέμα Αφορά τις επιστολές που είχαν αποσταλεί από τον χειμώνα σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία Δήμος, έγινε προσωπική επαφή με την κ. Αντιπεριφερειάρχη ) και τις προφορικές επαφές που είχε ο πρόεδρος για το θέμα της πυρασφάλειας περιφερειακά του χωρίου μας, δεν υπήρξε καμία
ανταπόκριση για να δρομολογηθούν λύσεις, εκτός από την μπουλντόζα που μας έστειλε η περιφέρεια, ανοίχτηκαν κάποιοι δρόμοι χωρίς να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα στο σύνολό του. Η αγανάκτηση των παραβρισκόμενων κατοίκων στο συμβούλιο ήταν απόλυτα δικαιολογημένη, ο κίνδυνος για φωτιά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μεγάλος και οργανωμένη πυρασφάλεια δεν υπάρχει.
Το Τέταρτο Θέμα Τακτοποίηση κοινόχρηστων και καθαρισμός από χόρτα οικοπέδων που είναι επικίνδυνα για φωτιά την καλοκαιρινή περίοδο, περιοχής ευθύνης της κοινότητος. Έγινε περιορισμένος καθαρισμός διάφορων χώρων και συνεχίζει να γίνεται όταν αυτό είναι εφικτό
Το Πέμπτο Θέμα αφορούσε την διαμόρφωση της πλατείας του χωρίου μας. Το θέμα δεν συζητήθηκε διότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου δεν είχαν ενημερώσει τον Πρόεδρο. Η υπόθεση θα συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο.
Το Έκτο Θέμα Αφορούσε την δημιουργία ομάδων πυρασφάλειας για την καλοκαιρινή περίοδο.
Αποφασίστηκε να γίνει καταγραφή του διαθέσιμου εξοπλισμού (τρακτέρ, ραντιστικά, δεξαμενές, γεωτρήσεις) που υπάρχουν στο χωριό μας και να οργανωθεί άμεσα η ομάδα.
Το Έβδομο Θέμα. Αφορούσε στο πρόβλημα αποκομιδής των άχρηστων αντικειμένων που πετιούνται στα ρέματα και σε διάφορα σημεία ανεξέλεγκτα, ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση από οργανωτική αδυναμία των υπηρεσιών του Δήμου να τα απομακρύνει, παρ. όλο που κοινότητα είναι σε θέση να προτείνει την δημιουργία τριών η και τεσσάρων σημείων απόθεσης, με την προϋπόθεση να απομακρύνονται μια φορά το μήνα από τοις υπηρεσίες του Δήμου.
Το Όγδοο Θέμα. Επισκευή και συντήρηση του κτιρίου της κοινότητας, το οποίο είναι σε άθλια κατάσταση, σκεπή που μπάζει νερά, ξηλωμένα παραθυρόφυλλα από τον αέρα, μετόπη ξηλωμένη από τον αέρα, κλιματιστικά ασυντήρητα, μόλις και μετά βίας λειτουργεί το ιατρείο με προβλήματα υγρασίας. Σε συνάντηση που είχαμε με τον κ. Δήμαρχο πριν από αρκετές εβδομάδες, μας είχε υποσχεθεί ότι θα έστελνε μηχανικό για να συντάξει τεχνική έκθεση για την κατάσταση του κτιρίου ( περιμένουμε ακόμη την μηχανικό του Δήμου για την μελέτη του κτιρίου).
Το Ένατο Θέμα Σε ότι αφορά την ύδρευση, παρά τις προσωπικές επαφές και πιέσεις που άσκησε ο πρόεδρος σε όλες τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜ δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, δηλώνουν αδυναμία να επισκευάσουν τις διαρροές του δικτύου, καθώς και το αποχετευτικό στην Αγίου Νικολάου. Ο πρόεδρος πληροφόρησε τους κατοίκους για τα μεγάλα προβλήματα των διαρροών που υπάρχουν στο δίκτυο ύδρευσης, αφού χάνονται 800 κυβικά νερό σε 24 ώρες περίπου, οι διαρροές είναι τόσο πολλές που η γεώτρηση αναγκάζεται να λειτουργεί αδιάκοπα με αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση σε ρεύμα και την καταπόνηση της αντλίας, η αξία του ρεύματος που επιβαρύνει τη ΔΕΥΑΜ πλησιάζει τα 10.000 ευρώ το μήνα και η επισκευή των διαρροών δεν είναι παραπάνω από 2000 ευρώ.
Το Δέκατο Θέμα Η βελτίωση της εικόνας στην παραλία του χωρίου μας, πρέπει να επιχειρηθεί άμεσα καθαρισμός δενδροφυτεύσεις , επισκευές όπου χρειάζεται, ήδη ξεκίνησε σε διάφορα σημεία ο καθαρισμός, χρειάζεται να φυτευτούν αρκετά δένδρα κατά μήκος της παραλίας από την παιδική χαρά μέχρι το γήπεδο.
Το Ενδέκατο Θέμα Είχαμε απάντηση στο αίτημα για παραχώρηση της αποθήκης του συνεταιρισμού στην κοινότητα, για δημιουργία αίθουσας για πολιτιστικές εκδηλώσεις, από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού κ. Καπελλάρη ο οποίος μας μας γνωστοποίησε ότι ο συνεταιρισμός είναι σε στάδιο εκκαθάρισης και σε ένα μήνα περίπου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες παραχώρησης στην κοινότητα.
Το Δωδέκατο Θέμα Συντήρηση στις δύο παραδοσιακές βρύσες του χωρίου μας. Στην τρανή βρύση καθώς και στο Φαμελιά πρέπει να γίνει συντήρηση των χώρων.
Στο τέλος έγινε συζήτηση με τους κατοίκους οι οποίοι έβαλαν κάποια θέματα.
Το πρώτο θέμα είναι τα νερά των αποχετεύσεων(νερά από νεροχύτες) του χωριού στο δυτικό τμήμα, αυτά καταλήγουν μέσα από ρέματα απορροής στην περιοχή «Αμπέλια» με αποτέλεσμα την ρύπανση της περιοχής, το συμβούλιο δεσμεύτηκε να ασχοληθεί με το πρόβλημα.
Το δεύτερο θέμα που μπήκε είναι η ανυπαρξία δρόμων στο βουνό για την περίπτωση φωτιάς. Σε επαφές που είχαμε με το δασαρχείο μας γνώρισαν ‘ότι δεν υπάρχουν χρήματα για διάνοιξη δρόμων ούτε για την συντήρηση των ήδη υπαρχόντων
Το Τρίτο θέμα είναι η μεταφορά της κολώνας φωτισμού μπροστά από την βρύση της πλατείας καθώς και ο φωτισμός.
Επίσης δόθηκαν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο για τα θέματα της συγκοινωνίας.
Πάντως διαπιστώθηκε μεγάλη αγανάκτηση των πολιτών για την αδυναμία του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του χωριού.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει με αριθμό Απόφασης 3 του 2020 και εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο να χειριστεί τα παραπάνω θέματα
Ο Πρόεδρος μη έχοντας άλλα θέματα λύνει την συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της 10/6/2020 και ώρα 22.30
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Σταμνάς

 1. Δημήτριος Μπούρος Πρόεδρος
 2. Χρήστος Γαντζούδης Αντιπρόεδρος
 3. Παναγιώτης Κουσαρίδας
 4. Χρήστος Καπελλάρης
 5. Γεώργιος Τσίρκας.
  Για το Κοινοτικό Συμβούλιο
  Ο
  Πρόεδρος
  Δημήτριος Μπούρος του Αλκιβ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.