2024-06-14

Stamna.gr

Το μπαλκόνι της Αιτωλοακαρνανίας

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΜΝΑΣ 28/6/2020

1 min read

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                       

Π   ΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ                 ΣΤΑΜΝΑ  30 /7/2020.       

ΔΗΜΟΣ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ                                                            Αρ. Πρωτ. 11

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΜΝΑΣ

Πληροφορίες  κ. Μπούρος Δημήτριος

Τήλε. κιν. 6972297390

Email: koinothta.stamnas@gmail.com                                               

           ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΜΝΑΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Σταμνάς του Δήμου Μεσολογγίου ύστερα από πρόσκληση του προέδρου κ. Δημητρίου  Μπούρου συνήλθε σε απαρτία, για την τακτική συνεδρίαση της 28/7/2020 και ώρα 21,30, σύμφωνα με τον κανονισμό του Άρθρου 88 του ν. 3852/2010.

 Με θέματα όπως είναι γραμμένα στην πρόσκληση που επιδόθηκε στους κοινοτικούς Συμβούλους.

Ο Πρόεδρος του συμβουλίου ενημέρωσε το σώμα, για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την κοινότητα διατύπωσε τις ανησυχίες του για πάρα  πολλά προβλήματα που δημιουργούνται από την πλημμελή  λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Πρώτο θέμα.  Απολογισμός δράσης – ενημέρωση, για την Παιδική Χαρά, το πρόγραμμα ειναι σε εξέλιξη.

Απολογισμός από την φωτιά που κατάστρεψε το σπίτι του Παυσανία Κατσώτα έφερε στην επιφάνεια τις αδυναμίες της πολιτείας να προστατεύσει τους πολίτες παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις που έγιναν από τον Ιανουάριο του 2020.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που δίνει ο νέος νόμος στο κοινοτικό συμβούλιο οργάνωσε  τελικά  ομάδες πυρασφάλειας για την καλοκαιρινή  περίοδο από πολίτες της κοινότητας.

Έγινε τακτοποίηση κοινόχρηστων χώρων και καθαρισμός από  χόρτα  οικοπέδων που είναι επικίνδυνα για φωτιά την καλοκαιρινή περίοδο, περιοχής ευθύνης της κοινότητος, στα σημεία, από οικία Σουλιώτη έως Τάγκα.

Διάνοιξη δρόμων με Γκρειντερ από Γεώτρηση Ξεσφίγγη , Μυρμηγκάρια, Βαρκά, από Γεροπάνου, δυό εκκλησιές, κακαβάδες, Βαλοστάνη.

Διευθέτηση χειμάρρων, από Ελληνικά  καρδή λάκα έως Τουρκιάδες το συγκεκριμένο έργο έγινε με έξοδα του κ. Προέδρου 

Συντήρηση δρόμων, Αμπέλια, έως κοκινόπουλο, Λιθαροβούνια

Δεύτερο θέμα αφορούσε την επαναλειτουργία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κοινότητας Σταμνάς. Στο χωρίο μας λειτουργούσε ο Σύλλογος από το 1993, υπάρχει το καταστατικό και είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες του συμβουλίου να καλέσει όλους τους κατοίκους του χωριού μας να γίνουν μέλη και με αυτή την κοινωνική προσφορά για να στηρίζουν τους συνανθρώπους μας και τα μέλη των οικογενειών τους σε αίμα. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για αυτή την προσπάθεια.

Τρίτο θέμα    Στο πρόβλημα αποκομιδής των άχρηστων αντικειμένων που πετιούνται στα ρέματα και σε διάφορα σημεία ανεξέλεγκτα.

Τελικά η υπεύθυνη για την καθαριότητα αντιδήμαρχος μας υποσχέθηκε ότι ο Δήμος θα κάνει  αποκομιδή  από τους χώρους μια φορά το μήνα που θα υποδείξει το Συμβούλιο.     Τέταρτο Θέμα  Προβλήματα στην οργάνωση  του γραφείου της κοινότητας  με εξοπλισμό ώστε να καταστεί λειτουργικό για τους πολίτες  παρά τις υποσχέσεις του Δήμου και την επιστολή στην υπηρεσία προμηθειών, ακόμη δεν έγινε τίποτα.

Πέμπτο Θέμα  Όσον αφορά τις επιστολές που είχαν αποσταλεί  σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες     (Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία Δήμος, προσωπική επαφή με την κ. Αντιπεριφερειάρχη ) και τις προφορικές επαφές που είχε ο πρόεδρος για το θέμα της πυρασφάλειας περιφερειακά   του χωρίου μας, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση για να δρομολογηθούν λύσεις.

Έκτο Θέμα   Επισκευή και συντήρηση  του κτιρίου της κοινότητας. Το κτίριο είναι σε άθλια κατάσταση παρά τις υποσχέσεις του κ. Δημάρχου  περιμένουμε ακόμη  μηχανικό του Δήμου για την μελέτη του κτιρίου.

Έβδομο Θέμα.  Σε ότι αφορά την ύδρευση, παρά τις προσωπικές  επαφές και πιέσεις  που άσκησε ο πρόεδρος σε όλες τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜ δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα , δηλώνουν αδυναμία να επισκευάσουν τις διαρροές του δικτύου, καθώς και το αποχετευτικό  στην Αγίου Νικολάου.

Όγδοο Θέμα.  Συνεννόηση με κοινότητες Αγίου Ηλία και Χρυσοβεργίου για δημιουργία αθλητικών ομάδων της ευρύτερης περιοχής στις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις στο γήπεδο του χωριού μας. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Πρόεδρος θα έρθει σε επαφή με τους προέδρους των άλλων χωριών προκειμένου να οργανωθεί από κοινού η προσπάθεια επισκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων του χωρίο μας.

Ένατο  Θέμα  Να γίνει αίτημα στην περιφέρεια για δημιουργία πεζογέφυρας σε σημείο στον αύλακα που διασχίζει τον οικισμό ώστε να εξυπηρετούν οι πολίτες.

Δέκατο Θέμα  Προετοιμασία και οργάνωση  θρησκευτικών εορτών για το καλοκαίρι. Ο πρόεδρος περιέγραψε την κατάσταση που υπάρχει στο χώρο της Αγίας Αγάθης θα γίνει προσπάθεια για την τακτοποίηση του  χώρου. Στη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή απαιτούνται παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα και όχι μπαλώματα, ο χώρος απαιτεί ολοκληρωμένη μελέτη, για το οδικό δίκτυο, προστασία του περιβάλλοντος χώρου,  παρεμβάσεις στο χώρο της εκκλησίας, για όλα αυτά χρειάζεται να δείξουν ενδιαφέρον, όλοι οι φορείς οι σύλλογοι, κάτοικοι  του χωριού μας για το καλύτερο αποτέλεσμα.

  Το Κοινοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει με αριθμό Απόφασης  4  του 2020 και εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο  να χειριστεί τα παραπάνω θέματα

Ο Πρόεδρος μη έχοντας άλλα θέματα  λύνει  την συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της 28/7/2020 και ώρα 22.30    

  Για το Κοινοτικό Συμβούλιο

        Ο  Πρόεδρος                                                                          

  Δημήτριος Μπούρος  του Αλκιβ                   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.